Ik zie ik zie, wat jij ook kunt zien.

Ik ben ooit begonnen om een nuchter boek over spiritualiteit te schrijven. De titel heb ik al. Ik zie, ik zie, wat jij ook kunt zien. Over de zin en onzin van spiritualiteit. Het boek is nog niet af, maar ik wil wel al een aantal stukken met jullie delen. In een aantal columns/blogs.

Mijn diepste overtuiging is dat niet alleen ik kan healen en readen, maar dat iedereen dat kan. En iedereen dat ook kan leren. Ok, de een is er wat beter in dan de ander. Maar het is net als met een sport, als je talent hebt en je traint veel dan word je een topsporter. Met minder talent en veel oefenen, word je nog steeds heel goed!

Ok, een nuchter boek over spiritualiteit dus. Over de zin en onzin ervan. Dit boek wilde ik al heel lang schrijven. Ook om jou, zoveel mogelijk mensen, een praktisch zintuig rijker te maken. En om mensen en organisaties weer in flow te brengen. Maar bovenal om spiritualiteit zo down to earth en behulpzaam neer te zetten als dat het is.

In deze blog/column wil ik je wat meer vertellen over wat me drijft. Waarom doe ik dit? Wat is het dat ik doe.

Ik ben Belinda Keyzers. Levensgenieter, partner, moeder, therapeut, clown, kok, danseres, liefhebber van natuur en gezelligheid. En: ik ben medium. Ik heb het aangeboren talent om meer waar te nemen dan de meeste mensen waarnemen. Ik ben helderziend.

Tsja. Medium, helderziend; dit soort benamingen heeft een zweverige bijsmaak. Maar zo heet het nu eenmaal. Met beide benen op de grond bekijk ik de wereld in een metaperspectief, ik zie het grote geheel van aards en bovenaards samen.

 

De Andere kant

Als ik het samen vat, dan zou je kunnen zeggen dat ik een goed werkende link heb met de energie. Dat klinkt een beetje vaag, maar ik zal het uitleggen.  Die link, die verbinding, brengt mij in contact met de ‘andere kant’, met mensen die overleden zijn. En dat is een groot cadeau. Want een onvoorwaardelijker bron van support, liefde, kennis, wijsheid en energie kun je je niet wensen. De overleden mensen aan de andere kant worden daarom ook wel gidsen genoemd. Ik noem ze ‘vrienden’. Deze vrienden aan de andere kant zijn altijd positief.

Healing

Door energie te kanaliseren kan ik mensen op allerlei gebied helpen. Ik geef van de vrienden heel gericht de energie door die jij nodig hebt, als je  bijvoorbeeld voor een behandeling bij mij bent.  Op die manier verminderen je klachten, of verdwijnen ze. Kun je talenten gaan ontwikkelen en weer op het juiste pad terechtkomen. Op deze manier ben ik dus behulpzaam bij de genezing van mensen.

En dat genezen, healen, is echt een van de allermooiste dingen die ik doe! Fantastisch om een talent te hebben waar je andere mensen mee kunt helpen!

Andere mensen hun talent laten ontdekken en ontwikkelen

Alle mensen hebben in aanleg dit vermogen. Het vermogen om te healen en te readen. Noem het een instinct. Een zintuig. Of innerlijk weten. Intuïtie. Je kunt het leren in te zetten. En erop te vertrouwen. Dan heb je een kompas voor het leven.

In het boek, mijn columns, en tijdens workshops en trainingen, help ik anderen hun talent te ontdekken en te ontwikkelen. Op die manier help ik andere mensen dus ook.

In de volgende columns zal ik verder in gaan op Anders Waarnemen, energie, healing en reading. En eenvoudige oefeningen om het zelf te gaan ervaren. Eerst kom je meer te weten over reading en healing. Daarna over de rol ervan in je persoonlijke ontwikkeling en de toepasbaarheid op het werk. Ik eindig met creativiteit, je grootste goed, en met healing in trance.

Naast dat ik graag mensen wil helpen, wil ik ook dat spiritualiteit gewoner wordt. En verlost wordt van negatieve vooroordelen en bijsmaken. Rare praktijken zoals koorden knippen, boze geesten verdrijven en glazen bollen moeten de wereld uit. Verbannen naar de categorie ‘onzin’. Gelukkig staat de huidige tijdsgeest veel meer open voor spiritualiteit. Is dat geen woord met een nare bijsmaak meer.

Ik wil je laten zien dat spiritualiteit nuchter en positief is. Een kwestie van eerlijkheid en zuiverheid. Dat we er elke dag mee te maken hebben. Het net zo normaal is als fietsen, eten en drinken. Hoe het je leven kan verrijken.

In de volgende column zal ik je iets meer vertellen hoe het bij mij  ‘zo gekomen is’.

Warme groeten,

Belinda.