Alles is energie

Alles is energie. Overal om ons heen is energie. Met het blote oog gezien lijkt de wereld voor een groot deel te bestaan uit vaste objecten. Huizen, fietsen, boeken. Maar ook die materie is opgebouwd uit allemaal kleine deeltjes die volop trillen. Zelfs de allerkleinste deeltjes zijn golven van energie. Objecten zijn niets anders dan dicht opeengepakte energie.

Alles heeft dan ook een eigen energieveld en straalt dat uit. Mensen, dieren, bomen, planten en ook levenloze objecten. En alles heeft een eigen trilling. Dat geldt ook voor gedachten, emoties en communicatie – al dan niet verbaal -. En voor je uitstraling, je humeur, gevoelens, hoe je je gedraagt. Het is allemaal waarneembaar dankzij trilling.

Everything is energy and that’s all there is to it.

Albert Einstein (1879 – 1955)

 

Aura

Het energieveld dat mensen om zich heen hebben, noemen we een aura. Ik vertel je er heel kort iets over, meer heb je nu niet nodig. Via je aura vindt de uitwisseling van energieën plaats. Van alles wat ons geestelijk en lichamelijk bezighoudt. In het gebied van je aura is het tweerichtingsverkeer; hier komen de energie van buiten en jouw innerlijke energie met elkaar in harmonie.

 

 

Je aura is een driedimensionaal omhulsel in de vorm van een ellips. De grootte ervan kan variëren van een armlengte tot wel drie meter van je lichaam. Via je aura kan een helderziende waarnemen wat er met je aan de hand is. De binnenste energielagen van de aura gaan over het hier en nu. De buitenste lagen over jouw rol in de wereld, ook vroeger en in de toekomst.

 

Chakra

Chakra’s zijn, kort gezegd, de energiecentra in ons lichaam. We hebben er zeven van, volgens de boeken. Ze liggen in een rechte lijn van ons bekken tot aan onze kruin.

 

 

Je chakra’s zijn nauw verbonden met je ziel en vertegenwoordigen elk een talent of kwaliteit. Er is veel verschil in uitleg te vinden over welke kwaliteit bij welk chakra hoort. Ik laat daarom alle boekenwijsheid los en interpreteer per persoon wat welk chakra voor hem of haar doet.

Naar mijn idee heb je nog een achtste chakra, het hoogste. Dat bevindt zich boven je kruin. Hierin zit je creatieve energie. Je dwaasheid, je onbevangenheid, je vrijheid, de energie van het moment. Het achtste chakra gaat letterlijk uit je dak, uit je bol, out of the box.

Wat betekenen je waarnemingen?

Je neemt energie en signalen om je heen waar, maar hoe weet je wat ze betekenen? Dat gebeurt vanuit je eigen referentiekader. Jouw mind, je denkende geest, is je tolk. Die vertaalt de energie voor je, zodat jij de boodschap kunt begrijpen. Bijvoorbeeld naar een kleur, een woord, een beeld of een gevoel dat jij herkent. Of naar een combinatie ervan. Bij iedereen werkt het anders. Jouw geest maakt op jouw eigen manier de vertaalslag zodat jij de boodschap kunt duiden.

Roept iemands energie bij jou de kleur roze op, denk dan niet aan de algemeen bekende betekenis van roze. Kijk wat de kleur in jóuw beleving doet bij die persoon. Misschien betekent het voor jouw gevoel wel pijn. Of lichte irritatie. Dan is dat de betekenis.

Door te horen, zien, ruiken, proeven en voelen word je gewaar wat er om je heen gebeurt. Maar daarnaast heb je nog een extra zintuig waarmee je anders waarneemt. Een soort ingebouwde antenne die de trilling van energie kan opvangen. Kun jij die energie interpreteren, dan word je je bewust van dingen die je onbewust al lang wist.

Wat betekent dat voor Healing en Reading?

 Bij een healing of een reading lees en voel  je dus eigenlijk de energie. Dat kan iedereen, je moet er wel voor open staan. En vaak oefenen om met name vertrouwen op te bouwen. Bij een healing geef ik, jij, de helende energie van het universum door. Ook daar is namelijk alles energie.

Quantum Theorie.

Zoals vaker in de geschiedenis worden dingen die eerst onbegrijpelijk zijn voor iedereen, later door de wetenschap verklaard. 2000 jaar geleden verklaarden de Germanen de bliksem door die toe te wijzen aan dondergod Thor. Nu weten we wel wat bliksem is. En zo weten we vast over vele jaren hoe het met energie zit.

Zelf vind ik de ontwikkelingen met de Quantum theorie wel boeiend. Naast wat we allemaal te danken hebben aan Einstein, die energie meer op een kosmische schaal verklaarde, zijn er steeds meer ontwikkelingen die energie op een microscopische schaal duiden. Erg interessant, vooral in combinatie met spiritualiteit.

De Quantum theorie stelt dat de eigenschappen van fotonen en elektronen – de kleinste energie delen die we kennen –  niet continu op dezelfde plek zijn. Waarbij de energieniveaus van deeltjes abrupt kunnen veranderen in plaats van geleidelijk. Daarbij is een van de opvallende aspecten dat deeltjes op mysterieuze wijze met elkaar verbonden lijken, zelfs over grote afstanden.

Dat is mooi, op die manier wordt veel van wat we spiritueel ervaren op een wetenschappelijke manier onderbouwd!