Stem Expressie. Je stem is de spiegel van je ziel

Stemexpressie Workshop

De stem, de spiegel van de ziel.

Geest en stem gaan hand in hand’, de stem verwoordt wat de ziel denkt en voelt.

In deze workshop werken we samen met Maurice Willems, sociaal therapeut en stemtherapeut.  Lid van het Roy Heart Theater.

Willems: ‘De stem is het voertuig van onze gedachten en gevoelens; onze verlangens, emoties en gemoedstoestanden klinken in onze stem door. In de stem manifesteren zich de tegenstellingen tussen lichaam en geest.’

Met hem gaan we deze dag aan de slag om via de stem op een creatieve manier met alle aspecten van de persoonlijkheid in contact te komen, deze te beleven en tot ontwikkeling te brengen. “We kunnen veel van onze stem leren. We kunnen doorvoelen hoe we een klank maken, hoe de resonantie ons raakt, waar we in ons lichaam de klank toestaan en waar we de klank tegenhouden. Vaak brengt dat ons al dieper in contact met wat ons wezenlijk beroert.

In deze workshop met Maurice leer je de rijke expressie mogelijkheden van je stem kennen. Op een betrokken en persoonlijke manier wordt er gewerkt aan het onbekommerd ervaren en uiten van wat van binnen leeft.

Deze stem workshop kan een ondersteuning zijn voor je verlangen naar vrijheid van expressie, de vrijheid van ongedwongen jezelf zijn en het vertrouwen dat je kunt articuleren wat je wilt. Bovendien geeft dit werk op een speelse manier lucht en ruimte aan je proces.

Maurice zegt hierover: ‘Als we onder invloed van culturele patronen, opvoeding, sociale conventies en pijnlijke ervaringen delen van de persoonlijkheid ontkennen, heeft dit zijn weerslag op stemgebruik en stembereik.  Deze dag is er op gericht om iets met die ervaringen te doen.

Voor wie

Voor iedereen die een dag lekker met zichzelf aan de slag wil. Veel oefeningen met zijn stem wil doen en zo tot nieuwe inzichten wil komen.

Wat doen we

Heel veel oefenen, stemwerk. Begeleidt door Maurice Willems en een piano.

Doen en Ervaren

De workshop kenmerkt zich door veel doen en zodoende te ervaren.

Waar, wanneer en kosten.

10 maart 2019. Djoj Rotterdam. Kosten zijn €95 inclusief koffie, thee, water.