Een ontluikend Healing en Reading Talent

Hoe is het allemaal zo gekomen.

Voordat ik het zelfverzekerde en doortastende Trance healing, reading medium werd dat ik nu ben. Heb ik een lange reis gemaakt.

Daar wil ik je niet alleen in meenemen om iets meer over mezelf te vertellen, maar ook om anderen die met hetzelfde worstelen, inspiratie te geven om door te gaan en vooral je spirituele talenten te ontwikkelen. Al is het er maar één persoon!

Eerst maar eens de kop ingedrukt

Van oorsprong kom ik uit Limburg. Als jong kind vond ik spiritualiteit al de gewoonste zaak van de wereld. Ik nam anders waar dan anderen en beschouwde dat als een alledaags zintuig. Maar al snel begon het me te dagen dat niet iedereen dit talent bij zich draagt. En dat mensen mij misschien maar een rare zouden vinden. Eenmaal op de lagere school besluit ik daarom bewust mijn natuurlijke gaven in de kast te zetten. Uitgeschakeld. Onder het motto ‘Ik ben gewoon, net als de rest’.

Maar zo werkt het natuurlijk niet. Toen ik wat ouder werd en zo nu en dan een glaasje te veel dronk, kon het gebeuren dat ik de uitknop niet meer onder bedwang had. Mijn zorgvuldig verstopte talent brak dan opgewekt uit de kast. Stelde iemand me een vraag, dan kon diegene ter plekke een hele lezing krijgen. Tegen wil en dank hielp ik mensen hiermee wel op hun pad. Of waarschuwde ik hen, als dat nodig was, voor ingrijpende gebeurtenissen. Viel ik even door de mand! Maar wat is daar nou eigenlijk verkeerd aan?

Van lieverlee wordt het me duidelijk. Ik kan me niet meer anders voordoen dan ik ben. Inmiddels volg ik dan in Amsterdam de Hbo-opleiding Sociaal Pedagogisch Werk, een studie die me toegang zou kunnen verschaffen tot allerlei beroepen. Tot op een ochtend mijn oog viel op een advertentie voor de opleiding tot Integraal Therapeute. Ik wist toen: hier is het tijd voor. Want dit gaat me het diploma opleveren om te zijn wie ik ben. Ik ging ervoor. Al was ik eigenlijk te eigenwijs voor de schoolse protocollen, ik genoot van de variëteit aan vakken. Zo bekwaamde ik me in acupunctuur, shiatsu, omgaan met energie en in natuurgeneeskunde. Hier leerde ik ook de weg in de menselijke anatomie en deed ik medische basiskennis op.

Een gegeven talent niet in de bek kijken.

Dan breekt onherroepelijk een tijd aan waarin ik woorden moet vinden voor wie ik ben. Ja, ik ben uitgerust met een bijzondere gave. Maar ik ben ook maar gewoon een mens met angsten en onzekerheden. Ik moest er bijvoorbeeld niet aan denken om voor een groep te moeten spreken. Laat staan op een podium, met alle ogen op mij gericht.

Aan dat soort bijkomstigheden valt te werken, besluit ik. Een gegeven talent moet je niet in de bek kijken. Dat aanvaard je stralend zoals je het hebt gekregen. En je dealt met de mindere kanten. Je groeit ermee op. M’n doel is mijn gave te kunnen gebruiken om mensen te helpen. En om anderen te leren ook die dimensie bij zichzelf te ontwikkelen en in te zetten. Werken met groepen, daar ontkom je dan niet aan. Daarom; podiumvrees of niet, ik begin onverschrokken aan mijn leertraject. Een mega-legpuzzel.

Knuffel

Eenmaal integraal therapeut in opleiding, loop ik stage in een huis voor gehandicapten. De bewoners krijgen van mij op z’n tijd een knuffel of een extra lekker ontbijt en ik neem hen geregeld mee naar buiten. Zoals alles deed ik ook dit werk op mijn eigen wijze. Speels, creatief en intuïtief. We hadden het naar ons zin. Maar ik werd teruggefloten; iedereen eet wat de pot schaft, en pas op met knuffels geven. Lesje geleerd: ik ben niet weggelegd voor een beroep in keurslijf.

Gezien!

Dan gooit het opleidingsinstituut het met mij over een ander boeg: ik mag voortaan de docent bijstaan bij readings en healings. Ik voel me gezien. Kort daarna ontmoet ik Mieke, zij is medium. Van haar krijg ik het laatste zetje dat ik nodig heb om een eigen praktijk te beginnen. Het diepe in. Mensen vooruit helpen, energie geven, genezen. Ik vind het fantastisch.

Grrrrrrroepen

Mijn pad meandert intussen gestaag verder. Praktiserend vergaar ik vaardigheden en neem horde na horde, het gros ervan zal ik je besparen. Maar de angst voor groepen en podia bleek wel een hoge barrière! Deels heb ik deze overwonnen dankzij Biodanza, de danslopleiding waar ik leerde me vrij voor een groep te bewegen en het publiek in de ogen te kijken.

Wat vooral heeft geholpen is de bevestiging die ik kreeg als cursist aan de Internationale Clownsschool van Erik de Bont, destijds op Ibiza. Als clown moet je met elke situatie in het moment weten om te gaan. Leuk of niet leuk. Overal iets van maken. Met het goede stemgeluid. In een verdrietige situatie maak je geen grap maar breng je luchtigheid. Uiteindelijk wordt mij ook hier gevraagd les te komen geven. Voor de groep; ik begin er aardigheid in te krijgen.

En dan de kok in mij. Wie rond spitsuur een kijkje neemt in een professionele keuken, ziet dat het daar heus niet alleen maar draait om de liefde voor koken. Daar maken structuur en creativiteit de dienst uit. Je raadt het al, ook aan dit vak wilde ik ruiken en er iets van meenemen voor mijn legpuzzel. Van de koksopleiding heb ik geleerd orde aan te brengen in mijn werk. En als ik nu een gezelschap cursisten heb, staat er in een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel, uit eigen keuken.

In de volgende blog vertel ik je hoe mijn healing en reading ontwikkeling een enorme boost kregen tijdens mijn opleidingen op Het Arthur Findley College.

Thuishaven en ontmoetingsplek voor spiritualiteit en physic science.

Last Updated on december 7, 2023 by Belinda Keyzers